Tα δώματα του ξενοδοχείου ΑΜΑΝZOE είναι πράσινα…

article2Τα δώματα του νέου υπερπολυτελούς ξενοδοχείου ΑΜΑΝZOE στο Κρανίδι είναι πράσινα... Eντάσσονται αρμονικά στην τοπογραφία του περιβάλλοντος χώρου και λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές της τεχνολογίας των ολοκληρωμένων συστημάτων υποδομής ZinCo.

 

To AMANZOE αποτελεί το τρίτο κατά σειρά κατάλυμα των φημισμένων Amanresorts στην Μεσόγειο. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου περιστοιχισμένο από ελαιώνες που καλύπτουν ο¬μοιόμορφα το ανάγλυφο του εδάφους. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ed Tuttle, το AMANZOE βρίσκεται πολύ κοντά στο Πόρτο Χέλι και αποτελεί καταφύγιο και ιδανική βάση για την εξερεύνηση της φυσικής ομορφιάς και της αρχαίας κληρονομιάς της Πελοποννήσου, καλύπτοντας απόλυτα τις αισθήσεις και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

 

Τα φυτεμένα δώματα εντάσσουν αρμονικά το AMANZOE στο φυσικό περιβάλλον και δημιουργούν νέα ενεργειακά και περιβαλλοντικά δεδομένα

Οι στέγες των pavilions, της κεντρικής μονάδας Acropolis και του Spa, είναι πλήρως εναρμονισμένες με την τοπογραφία, καθώς η ενδημική χλωρίδα μεταφέρθηκε έντεχνα στα φυτεμένα δώματα των κτιρίων με τα ολοκληρωμένα συστήματα υποδομής φυτεμένων δωμάτων ZinCo. Κοιτώντας κανείς από ψηλά, παρατηρεί τις ίδιες εναλλαγές χρωμάτων που επικρατούν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου και στα φυτεμένα δώματα.

Τα πράσινα δώματα σηματοδοτούν έναν οικολογικό τρόπο θερμομόνωσης και προστασίας και δημιουργούν τα βέλτιστα επίπεδα θερμικής άνεσης για τους επισκέπτες. Οι πράσινες επιφάνειες στα δώματα της ξενοδοχειακής μονάδας, λειτουργούν ως ρυθμιστές της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων, καθώς η πολυεπίπεδη δομή τους επηρεάζει τη θερμομόνωση, τη θερμοχωρητικότητα και την ανακλαστικότητα των οροφών, βελτιώνοντας τόσο τα ενεργειακά όσο και τα περιβαλλοντικά δεδομένα.

 

Η τεχνολογία ZinCo διασφαλίζει την βιωσιμότητα των φυτεμένων δωμάτων

Για την εφαρμογή των πράσινων δωμάτων επιλέχθηκε το σύστημα υποδομής ZinCo Floradrain®, το οποίο έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολυάριθμα έργα διεθνώς. Το σύστημα υποδομής ZinCo Floradrain®FD40 με 25εκ. ειδικού μηχανικού υποστρώματος ανάπτυξης φυτών, χρησιμοποιήθηκε στις στέγες των Pavilions και του Spa του συγκροτήματος, για την ανάπτυξη αρωματικών και ξηρανθεκτικών ενδημικών φυτών.

pict0010

Το πολυλειτουργικό σύστημα αποστράγγισης ZinCo Floradrain® FD40-Ε προστατεύει τις υποκείμενες μεμβράνες στεγανοποίησης, συμβάλει στην αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων σε έντονα φαινόμενα και παράλληλα αποθηκεύει μεγάλο ποσοστό νερού το οποίο επαναχρησιμοποιείται. Σε συνδυασμό με τα ειδικά μηχανικά υποστρώματα ανάπτυξης φυτών, το σύστημα υποδομής έχει υδατοϊκανότητα που ξεπερνά τα 60l/m2, ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για τις ξηροθερμικές συνθήκες.

Το σύστημα υποδομής ZinCo Floradrain® FD60 σε συνδυασμό με την εφαρμογή του εξειδικευμένου αδρανούς υποστρώματος ZinColit, επέτρεψε τη φύτευση μεγάλης ηλικίας ελαιόδενδρων και θάμνων, σε βάθη που ξεπερνούν το 1μ. Το αποστραγγιστικό στοιχείο ZinCo Floradrain® FD60 εφαρμόζεται σε μεγάλα βάθη πλήρωσης παρέχοντας ασφάλεια από μηχανική καταπόνηση στις υποκείμενες μεμβράνες στεγανοποίησης και αντιρριζικής προστασίας, μεγάλη αποθήκευση νερού και αποστραγγιστική ικανότητα. Το ολοκληρωμένο σύστημα υποδομής ZinCo Floradrain FD60 αποθηκεύει νερό έως και 400l/m2 ανάλογα με το συνολικό βάθος εφαρμογής και συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη μειωμένη κατανάλωση νερού.


Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2024 egreen
Σχεδίαση και Ανάπτυξη: Fork Studios